Kinderfeestjes luchtacrobatiek

Kinderfeestjes bij TumbleTime zijn geschikt voor iedereen vanaf 6 jaar. Het feestje kan helemaal samengesteld worden naar de wensen van de jarige. Vooropgesteld is dat de jarige en de genodigden een feestje beleven en dat gecombineerd met de ervaring om eens hele andere en bovenal leuk spannende dingen te doen in een gymzaal.

Voor alle kinderfeestjes geldt dat het niveau van de oefeningen wordt aangepast aan de groep.

Je kunt kiezen uit één of een combinatie van de volgende activiteiten:

 1. Tumbling
 2. Doek
 3. Hoepel
 4. Trapeze

WEGENS PERSOONLIJKE OMSTANDIGHEDEN IS HET MOMENTEEL HELAAS NIET MOGELIJK OM KINDERFEESTJES TE BOEKEN

Tumbling (Airtumbling)

De tumbling is als een springkussen in de vorm van een lange platte baan. Kinderen kunnen zich hier lekker op uitleven. We beginnen met eenvoudige vormen om de spieren lekker warm te draaien en te wennen aan de baan. Daarna gaan we verder met wat turn- en acrobatiekelementen.

Doek (Tissue/Aerial silk)

In de doeken gaan we eerst klimmen. Kinderen vinden het altijd heel leuk om dat te proberen. Daarna leer ik de kinderen verschillende trucjes. Aan het eind is er nog tijd om de favoriete trucjes te herhalen.

Hoepel (Aerial hoop)

Ook in de hoepel zijn veel mooie trucjes te leren. Het leuke van de hoepel is dat het vrij eenvoudig is om er ook samen trucjes in te doen. Ik beschik over drie hoepels. Voor groepen is het daarom handig om de hoepel te combineren met de trapeze of met het doek. Zo kunnen de kinderen lekker veel beurten maken.

Trapeze

Er is veel mogelijk met trapezes. Naast leuke zwaai- en schommeltechnieken zijn er ook oefeningen die je met z’n tweeën tegelijk kan doen. Kinderen genieten echt van oefeningen om elkaar in de lucht in balans te houden. Ik beschik over twee trapezes. Voor groepen is het daarom handig om de trapeze te combineren met hoepel of het doek. Zo kunnen de kinderen lekker veel beurten maken.

Tijdsduur

Voor een feestje van 1 uur kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 1. Tumbling
 2. Doek
 3. Hoepel en trapeze

Bij feestjes vanaf anderhalf uur kun je verschillende dingen combineren:

 1. Tumbling en tissue
 2. Doek en hoepel en trapeze
 3. Tumbling en hoepel en trapeze

Uiteraard is het ook mogelijk om anderhalf uur alleen één activiteit te doen, bijvoorbeeld doek.

De meeste mensen kiezen voor een feestje van anderhalf uur met tumbling en doek. We beginnen dan met de tumbling. Na een korte pauze met wat te eten en te drinken gaan we met nog warm gedraaide spieren verder met de doeken.

Waar

De feestjes worden gegeven in de gymzaal aan de Marie Curieweg 1, De Bilt, waar ook voldoende parkeergelegenheid is. Voor feestjes met alleen het luchtwerk en dus geen tumbling kan ook gebruik gemaakt worden van een locatie naar keuze, mits deze locatie beschikt over een geschikt ophangsysteem (ringenstelsel) en voldoende dikke matten voor eronder.

Wanneer

Feestjes kunnen gevierd worden op zaterdag vanaf 13.00 uur en op zondag de hele dag. Op andere dagen zijn de zalen waar ik gebruik van maak in Woerden, Maarn en De Bilt niet beschikbaar en ben ik vaak bezig met het geven van TumbleTime lessen.

Prijzen

 • 1 uur €99,-
 • 1,5 uur €140,-
 • 2 uur €180,-

Elk feestje is inclusief iets te eten en te drinken.
Prijzen zijn inclusief BTW.

Tot slot

Een feestje bestaat maximaal uit 12 deelnemers.

Het prettigst is voor deelnemers om lekker zittende sportkleding te dragen. In verband met de wrijving van de doeken is het belangrijk dat de huid goed bedekt blijft. Een lange broek (legging) met een turnpakje of lang t-shirt is heel geschikt. Schoenen zijn niet nodig. Het werkt het prettigst op blote voeten.

Begeleiders van de jarige zijn uiteraard welkom om te blijven.

Tip!

Ik zal zelf geen foto’s (laten) maken en plaatsen in media als Facebook of de website. Als de begeleiders/deelnemers zelf foto’s willen maken dan mag dat natuurlijk. Raadpleeg bij eventuele verspreiding ervan vooraf dan ook de ouders van de deelnemers of zij daarmee akkoord zijn.

Mochten jullie een trotse foto met mij willen delen en als ik die mag plaatsen op Facebook of de website, dan vind ik dat uiteraard heel leuk.